Nätkulturer, 7,5hp

Kursbeskrivning
"Nätkulturer är allt man kan företa sig över Internet och de kulturer som växer däromkring. Kursen vänder sig till dig som vill ta reda på mer om virtuella miljöer och nätkulturer, informationshantering och kommunikation relaterat till barns och ungdomars lärande och identitetsskapande."
 
Mitt namn är Edda Ahrent, jag är arton år gammal och universitetsstuderande. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag tackar och tar emot och gör mitt bästa. En av kurserna jag läser denna termin på Uppsala Universitet beskrivs ovan, och den här bloggen kommer att användas först och främst och i princip uteslutande till att dokumentera resultaten på de uppgifter och undersökningar jag kommer att göra.
 
Jag har ännu inte riktigt bestämt mig just hur dokumenterandes skall gå till, men det lär ni märka allt eftersom. Dock kommer jag, enligt upphovsrättslagen, att endast använda egna bilder och videor eller bilder och videor som jag har tydlig tillåtelse att använda, samt så kommer jag att se till att den information jag ger ut om personer på bloggar och sociala medier som jag under kursens gång kommer att arbeta med är i enlighet med PUL (personuppgiftslagen). Endast relevant information om personen eller personerna som nämns kommer delges, och endast information som de själva publicerat för allmänheten. Om bilder på personer läggs upp kommer namn bara nämnas om det är nödvändigt för att bilden ska uppfylla sin funktion, och inga bilder med medvetet kränkande innehåll kommer publiceras. Om en bild senare visar sig ha kränkanke innehåll, kommer den omedebart tas bort.
 
Blogg.se är en portal jag har erfarenhet av, och som jag är bekväm med, det var därför enklast att skapa min digitala presentationsyta (som är det lite finare namnet på den här bloggen) just här. Anledningen att den ser ut just som den gör är att jag föredrar en enkel, lätthanterlig men tilltalande design, vilket jag anser att detta är. Plus att min personliga blogg har samma layout, och de många många timmar det tog att skapa den har jag inte tid att lägga på att göra en helt ny. 
 
storyarc.blogg.se/natkulturer är alltså endast en underblogg till storyarc.blogg.se, där man, om man är intresserad, kan hitta mina tankar om saker, lite saker jag skrivit, samt lite bok- och filmrecensioner. (När jag kommer för mig att göra bok- och filmrecensioner det vill säga. Det är lite av ett work in progress.)

STARTSIDA
En annan läser ju på Universitetet i Uppsala nu. En av kurserna heter Nätkulturer, vilket ni smarta människor kan se att denna blogg även heter. Här dokumenterar jag resultaten av de övningar och undersökningar jag gör under kursens gång. Om någon av mina kurskamrater läser detta: ni är på rätt ställe. Om någon annan läser detta: ni får gärna ta del av detta ni också, men annars är det storyarc ni letar efter.

Om det inte är storyarc ni letar efter har ni hamnat helt fel och jag hänvisar er till er webbläsares startsida.
» Delmoment 1: Bloggkoll
» Delmoment 2
» Delmoment 3
2014
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec